Coronamaatregelen

Lieve bezoekers van ons theater,

Het Polanentheater is weer volledig geopend! Inclusief maximale capaciteit.

Wel dient u hiervoor aan een aantal eisen te voldoen. Zie hiervoor dit document.

Liefs,

               Het Polanenteam

15-09-2021

Beste gebruikers van het Polanentheater,

Na de persconferentie van afgelopen dinsdag is gebleken dat wij vanaf zaterdag 25 september weer onze volledige zaalcapaciteit mogen gebruiken. Dit betekent dat de zaal weer gevuld mag worden met 90 man in het publiek.

Aangezien het Polanentheater onder de horecaregels valt, dient iedereen die van ons pand gebruikmaakt te worden gecheckt. Voor ons bijna een onmogelijke taak, want het zou inhouden dat er zeven dagen in de week iemand van ons bij de deur moet zitten wat bovendien hoge kosten met zich meebrengt.

Daarom hebben wij besloten de taak van het checken over te laten aan de begeleider van de desbetreffende groep die verantwoordelijk is voor de les/cursus/repetitie enz.

Wat betekent dit voor jullie organisatie:

Om te checken of jullie cursisten aan de eisen voldoen vragen we jullie om de coronacheckapp op je smartphone of tablet te downloaden en te installeren. Dit kan hier in de AppStore (Apple)[1] of in de Google Playstore (Android)[2].

Wij vragen jullie om voor aanvang van de activiteit de cursisten op identiteit en QR-code te checken. Helaas zullen we jullie dan dus ook moeten vragen om mensen te weigeren die niet aan onderstaande eisen kunnen voldoen (brengt dit problemen met zich mee, kun je de desbetreffende persoon naar ons toe sturen).

De app is zeer toegankelijk, maar mogelijke vragen over het gebruik hiervan zullen we op de dag van de repetitie, etc. beantwoorden.

Eisen waaraan men moet voldoen

Dit houdt in dat bezoekers/cursisten het volgende bij zich dienen te hebben en verplicht moeten laten zien bij de voordeur van het theater:

 • Een corona-QR-code om aan te geven dat je volledig gevaccineerd bent;

OF

 • Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de activiteit.

In beide gevallen dient de bezoeker een geldig identiteitsbewijs bij zich te dragen.

Let op! Geef dit duidelijk aan bij je cursisten, want indien mensen niet aan één van deze eisen voldoen, zal je hen de toegang te alle tijden moeten weigeren!

Dit alles is ook op de website van de rijksoverheid terug te lezen.

Hieronder vind je een brief die eventueel naar je bezoekers/cursisten kan worden verstuurd.

Tot slot

We begrijpen dat het vervelend voelt om mensen die je kent te moeten weigeren, maar onthoud dat jij en wij hier niets tegen kunnen doen; zo zijn nu eenmaal de regels en daar zullen wij, maar ook de bezoekers mee moeten dealen.

We gaan de goede kant op!

Hartelijke groeten,

Edwin en Peter

Polanentheater

[1] https://apps.apple.com/nl/app/scanner-voor-coronacheck/id1549842661

[2] https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.rijksoverheid.ctr.verifier&hl=nl&gl=US

_________________________________________________________________________________________

IN HET POLANENTHEATER GELDEN DE VOLGENDE MAATREGELEN:

Wij hanteren de volgende maatregelen:

 • -Bij binnenkomst en bij het verlaten van het Polanentheater is het verplicht om direct je handen te wassen met zeep en desinfecteermiddel;
 • -Kom alleen naar het Polanentheater als jij, je huisgenoten of je gezinsleden geen klachten hebben die overeenkomen met de COVID-19 infectie (neusverkoudheid, niezen, loopneus, koorts, hoesten, benauwd gevoel of keelpijn);
 • Houd te allen tijde 1,5 meter afstand van elkaar en het personeel; (tenzij aan de deur uw corona-QR-code is gecheckt omwille van een voorstelling met 60 personen;
 • -Betaal zo veel mogelijk contactloos (i.p.v. contant);
 • -Volg de aanwijzingen van het personeel op;
 • -Vermijd het aanraken van de deurklinken en trapleuningen zo veel mogelijk;
 • -Gebruik de piano’s niet als dit niet noodzakelijk is! Deze moeten na het bespelen ervan worden gedesinfecteerd;
 • -Neem uw jas en tas mee naar boven en hang deze over uw eigen stoel heen;

Welke maatregelen neemt het Polanentheater:

 • -Wij zorgen dat er te allen tijde voldoende zeep/desinfecteermiddel aanwezig is op de daarvoor bestemde plaatsen (is dit niet het geval, meld dit alstublieft bij ons);
 • -Wij zullen streng de 1,5 meter regel handhaven;
 • Wij zorgen voor mechanische luchtverversing van buitenaf*. Hierdoor kan het pand mogelijk koud aanvoelen.

We hebben in de Grote Spiegelzaal, de Vierkante Zaal, de Theaterzaal en de foyer een niet-circulerend ventilatie/beluchting systeem. Dit betekent dat er per zaal verse lucht rechtstreeks van buiten naar binnen wordt geblazen en ook weer wordt afgezogen. Hiermee wordt de lucht dus continue optimaal ververst.

De ramen in de Grote en Kleine Spiegelzaal kunnen helaas niet open. Men ziet wel een slotje, maar daarmee kan alleen het voorzetraam open. De ramen daarachter zitten dichtgeschroefd, -gekit en -geschilderd!

In de Kleine Spiegelzaal zit een afzuiging in het midden van de zaal. Deze is voldoende om de lucht in de zaal volledig af te zuigen. Om frisse lucht naar binnen te blazen, kan de deur van de zaal en het raam in de gang open worden gezet; zo is er voldoende circulatie. 

In de Studio (waar o.a. de combolessen van de Djam in zullen plaatsvinden) is er wel een luchtafzuiging, maar geen luchtaanvoer. Hiervoor zal er een ventilator staan waardoor tussen de lessen/combo’s door de ventilator aan kan worden gezet met de deur open, zodat de lucht naar buiten gedrukt wordt.

 

 

Edwin van VeenCoronamaatregelen