Cursus info

Het Polanentheater is de plaats waar u terecht kunt voor uiteenlopende cursussen voor musical, koorzang, muziek, etc.

Doordeweeks houden verschillende verenigingen zich in ons theater op. Hieronder lees je een beknopte omschrijving van de vaste cursussen die worden gegeven in het Polanentheater.

Theatersportvereniging Amsterdam

Theatersport is al jaren een begrip in de theaterwereld.
Bij TVA IMPRO ga je onder begeleiding van professionele docenten aan de slag met improvisatietheater.
Het leuke aan impro is dat je van tevoren niet weet wat er gaat gebeuren. De bekendste vorm is theatersport.
TVA IMPRO is een vereniging die volledig gerund wordt door vrijwilligers. Samen zorgen zij voor voorstellingen, borrels en uitstapjes.

Tokodrama

Tokodrama is een klein cursuscentrum voor het amateurtoneel. Sinds 1988. In 2023 bestaat Tokodrama dus 35 jaar! Tokodrama is de amateur theaterschool van dramadocent/regisseur Bart van Heel. Je kunt je op de website van Tokodrama aanmelden voor de cursussen, toneeldagen, weekenden en theatervakanties.

 

 

Amsterdam Musical

Dé plek voor de beginnende en gevorderde amateur die zich wil ontwikkelen in de wereld van musical en muziektheater. Waar zang, dans en spel samen komen en waar je je passie deelt met anderen. Een plek waar het hard werken is, maar waar je altijd met plezier naar toe gaat. Waar je onder professionele begeleiding werkt aan jouw talent, op een voor jou uitdagend niveau.

Musicalvereniging DOS

DOS begon in 1917 als De Operette Spelers en de naam zegt het al; er werden alleen operettes gespeeld. DOS verkreeg een koninklijke goedkeuring en in de jaren zeventig ging het roer om; DOS besloot zich nog enkel te gaan richten op musicals, en dan wel minder bekend of zelfgeschreven werk. Iedereen kan lid worden van DOS en meespelen in een productie.

Jazzopleiding DJAM

DJAM is een particulier opleidingsinstituut voor Jazz en Lichte Muziek, dat is opgericht in 1990. DJAM biedt een meerjarige muziekopleiding met zowel theorie- als praktijkvakken, die nauwkeurig op elkaar zijn afgestemd. De docenten zijn ervaren en gemotiveerd en werken nauw met elkaar samen. Het concept voor de opleiding is ontwikkeld door Christian Hassenstein i.s.m. docenten van verschillende conservatoria in Nederland.

 

Theatergroep ‘O’

Theatergroep ‘O’ is opgericht in 1880 en daarmee de oudste toneelgroep van Amsterdam. Ze spelen meestal bestaande stukken voor een groot aantal spelers en de wekelijkse repetities zijn dan ook erg gezellig. Theatergroep ‘O’ is een hechte groep met spelers die soms al 20, 30 of zelfs 50 jaar lid zijn. Vooral als je tussen de 16 en 50 bent dan ben je van harte welkom want op dit ogenblik is deze leeftijdscategorie niet heel sterk vertegenwoordigd.

Amsterdam Gay Men’s Chorus

Bringing together 100 singers and dancers, the Amsterdam Gay Men’s Chorus is the largest gay men’s chorus in the Netherlands. The chorus started in 2015 and has always aimed to create a safe, friendly and accepting environment for gay men who love to sing and dance. The repertoire is fresh and fun, including everything from Adele to Mozart, the Eurythmics, Beyoncé and Elton John.

Koorkuma

Al zes jaar lang zingt Koorkuma – meestal vierstemmig en met port na afloop – elke maandagavond: van klassiek tot jazz, van Bulgaars tot Nederlandstalig en van oud-Frans tot modern Russisch.
De muzikale leiding is in handen van Vita Pagie en het koor wordt op piano én accordeon begeleid door Gijs Leegwater.

adminCursus info